min sötmums

Pipen var ju över på en fika igår, riktigt trevligt. Inte ofta man ses men när det väl görs så är det riktigt riktigt trevligt!
Hon hade dessutom med sig sin hightech super kamera ;P Så Freja fick leka lite modell.
Måste dela med mig av de kort jag fått =)



              Min bejb          



Chipp chipp!

Riktigt nöjd

Jag måste ju säga att jag är riktigt nöjd med mitt nya kök. Faktiskt skit roligt att laga mat igen =) Har saknat det lite. Nu har jag så mycket mat i kylen så jag vet att jag kommer få slänga hälften. Och det beror då på att jag inte haft någon frys och fått tina upp mer än hälften. Resten är hos kära mor och far. Vågar inte använda min ännu eftersom den låtit illa, riktigt illa. Men frysgubben var här igår och det verkade hjälpa att han bara blängde på den.

Så om ni är hungriga är det bara att svänga förbi så rafsar jag ihop något eller så har jag tusen matlådor jag gärna delar med mig av =)

Snart kommer Pipen hit. Riktigt kul och träffa henne. För tillfället håller hon ju till i Luxemburg och kommer bara hem ibland. Tycker hon ska hålla sig här hemma. Pipen är då Kristin, en barndomskompis som bott rakt över gatan hos mamma och pappa. Så mycket bus och galenskap vi hittat på i våra unga dar, hihi. Riktigt kul.

Senare blir det att baka bullar, för det har jag bestämt mig för. Och så ska jag gömma mer än hälften för min karl. Annars är de uppätna innan jag ens hunnit bjuda någon annan..

Puss på er! <3

Handtag

Famntag, klapp eller kyss?
Nej inte riktigt så.
Jag har fått handtag på mina lådor och luckor i köket. Det var efterlängtat!
Thommy håller på att kakla det sista just precis nu. Super nice <3
Nu är det bara de förbannade täcksidorna och två luckor vi väntar på som aldrig verkar dyka upp på IKEA.........

Helgen som va har varit otroligt trevlig och otrevlig. Fredagen var lugn tills jag städade som en tok, lämnade Freja till mormor och nåra kom och köpte frysen. Efter det dök det upp folk. Riktigt trevligt! Tack alla som förgyllde min kväll. Onykter blev jag och jag var nog inte ensam på den punkten. De sista gick klockan tre ungefär. Vaknade dagen efter som då var smått otrevlig.  Bakis! Jag är fan inte gjord för att vara bakis längre känner jag. Innan Freja kom och man fortfarande partade ofta så klarade man av baksmällan på ett helt annat sätt.

Efter att ha legat på golvet framför TVn och tryckt i mig lite mat kopplade jag vovven och gick över till mormor och morfar för att hämta lillfisan. De hade då verkligen kört slut på henne. Hon somnade när jag gick hem (runt ett) och sov till fem ungefär. Och hon har dessutom sovit hela natten. Min lilla fisa.

Fick dessutom trevligt sällskap igår till maten av mormor och morfar. Jag har ingen frys och fått lov att tina jätte mycket mat som jag då måste göra av med. Och istället för att slänga så får man se till att ha matsällskap ett tag fram över så det äts upp =)

Ikväll kommer farmor och Kenth över på tacos. De har ju dessutom inte sett vårat nya kök så det ska bli riktigt kul att de kommer.

Sköt om er mina hjärtegull

Jag måste ju säga en sak.

Lite dålig är jag väl på uppdatering. Men nu kan jag faktiskt skylla lite på köket..... Eller egentligen inte. För jag har mest lekt och grejjat med Frejjs hela tiden och gubbarna jobbat i köket. hihi. Men jag är jag och jag får skylle på köket ändå.

Tänkte att ni kanske ville se en före och efter bild?
Tänk nu på att köket inte helt är klart. Fattas lite klinkers (eller kakel, håller inte reda på vad som är vad) och en fläkt!
Men här, varsågod.. En liten titt ;)

Före:


Rosa, vitt, läskigt, kyl och frys som inte passar in, hål i väggen, ja jag kan göra den här listan lång. Men ni som sett det live förstår mig.

Efter:




Svart, grått, spottar i tak och under skåp, nya vitvaror (svarta). Ja även denna lista kan göras lång.

Få höra nu.. Vilket är bäst? Har vi gjort ett bra val?

I helgen blir det party! Det ni!

Ja Camilla!

Vi reklamerar detta jävla skitväder. Jag ville ju ha soool! Så jag kan ut å gå i det fina vädret undertiden pojkarna bygger och donar med mitt kök.

Idag kom då vitvarorna, kylen och frysen står på plats och är inkopplat. Resten får jag förhoppningsviis inkopplat imorn.

Har dessutom lyckats få soppatorsk idag. För första gången i mitt liv, då jag kör bilen själv vill säga, har bensinen försvunnit ur tanken lite för tidigt och fått mig stående på gatan. Hade lilla söta Ida och Alva med mig och vi skumpade oss in mitt emot bellevue så vi inte stod ivägen för nå bilar. Hihi, så kan det gå när man försöker vara snäll å skjutsa. Nästa gång ska jag inte chansa! Då tankar jag istället för att bara tänka tanken ;)

Jag har då som ni kanske förstår plockat ur min gamla kyl och fyllt den nya, helt underbart ska ni veta. Imorn kan ni nog få en liten smygtitt på köket om ni ber snällt.

Frejjsebusan ligger med feber, mitt lilla troll. Tyckte att hon varit någorlunda lugn hela dagen men märkte på kvällen att hon såg så trött ut och kände då att hon var varm. Mycket feber har hon inte men fortfarande tillräckligt att behöva alvedon och lite extra sömn.

Och sömn, ja det ska jag ge mig själv nu! Puss

JAAAA

Ni höll nog era tummar så hårt det bara gick =)
Fick ett samtal idag om att de kommit. Var bara att åka dit och casha upp å få höra att de kommer imorn. Weei.

Idag blev det lite jobb och runtåkning.
Slutade med god räkmacka hos mor och far.

Har inte så mycket mer att skriva om idag egentligen så jag lovade ju att skriva om fyra till saker som gör mig lycklig.

En härlig fika med nära och kära, gärna massor med hög och låg ljudd diskussion. Få höra vad alla känner och tycker och argument hit och dit. Skulle kunna sitta i timmar. Bara lyssna eller delta som en tok. Vad kan man inte disskutera om egentligen? Allt från snö, nyheter, partier till kläder, smink och ja, egentligen allt.
Min bästa mamma och pappa som hjälper mig med Freja när det ska städas och dona, även om hon kan vara ett monster. Men Freja tackar och hon älskar er massor.
Likaså farmor Ingrid. Alltid lika trevligt att komma dit. Alltid har vi något att prata om. Freja har duplo att leka med och vi andra kan prata och skratta.
Älskar min familj över allt egentligen.
Många som säger sin familj brukar oftast enbart tänka på sina egna föräldrar. Och visst älskar jag mina föräldrar, syskon, syskonbarn och alla därtill otroligt mycket. De går före det mesta. Men jag ägnar ofta min familj en tanke, minst en gång om dagen. Och i min familj tillhör även Thommys mamma och syskon. De är otroligt trevliga, givmilda, kärleksfulla och alltid glada =)

Min familj förgyller mina dagar. Idag är det ni som får en guldstjärna! Glöm aldrig att ni är älskade.

Och på tal om något helt annat!
Vart tog solen vägen!?

Vitvaror!

Äntligen kan jag sluta tjata om vitvaror. Det var väl på tiden kanske?
Igår fick vi allt beställt, förutom en fläktjävel! Måtten var ju inte rätt.
Men idag så tog vi några timmar barnledigt. Tack farmor för hjälpen =)
Åkte och hämtade bänkskiva, diskho, spottar och lite annat krams.
Tog även en tur till Elman och fick fläkten beställd. Så alla som hört mitt tjat om vitvaror kan nu äntligen pusta ut. hihi.
MEN ni kan däremot hålla tummarna att jag får hem allt innan helgen!!!!!! Och håll dem stenhårt!

Idag har varit en glad dag. Även om jag upptäckte att det snöat lite. Men jag känner mig lycklig och varm inombors. Jag har en Freja, som nu är hela 9 månader, som säger mamma, baba (pappa), däh (där) och gack (tack). Himla mysigt och lyssna på henne. Jag har även en Victor som är frisk och kry och lika pigg som innan han blev sjuk. Och, ja nu kommer ochet också. Jag har en glad och mysig karl som jag älskar massor.
Får inte glömma min älskade pappa som väcker upp oss sju varje morgon med att bygga kök. Så tröga och envisa vi varit och han står fortfarande ut. Puss på er allihop.

Såklart är jag glad för så mycket annat också men det var detta som fick bli omtalat idag. Nästa gång skriver jag om fyra andra saker som gör mig lycklig =)

Även hunnit med en fika med bästa räcersnopp på brynolf.
Och sett en gubbe åka dit för snatteri på Willys, inga stora varor heller om ni tror det. En godispåse för kanske tio spänn ;)

Btw vad gör er lyckliga?

det går frammåt!

Yes, förhoppningsvis har jag kök på fredag. Ett fullt fungerande kök!
Allt golv är lagt, "muren" är på plats, alla skåp är ihop skruvade (inte högskåpet dock) och vitvaror är på G också.
Idag ska alla skåp på plats och den blir det alls fix runtomkring.

Jag kan fortfarande inte säga att jag utforskat micron, lite läskigt. Håller mig lite ifrån den, enda gången den används är till Frejas gröt.

Ni ska få se före och efter bilder på köket sen =) Stoooor skillnad. Från rosa till svart! hihi

I lördags var vi hemma hos min syster och åt god mat och kikade på melodifestivalen. Maten var super god och det gick faktiskt att kika på programmet också. Aldrig varit ett stort fan av melodifestivalen och allt sånt där krafs. MEn måste säga att jag tyckte fel låt vann, Salem var nog bäst iaf.

Söndagen tillbringades med kökbygge och på kvällen hos farmor. Det bjöds på otroligt god mat och trevliga disskusioner som vi alltid flyter in på. Högt och lågt pratas det och även lite bitterhet från ett håll ;) Men alltid lika kul att lyssna på dem ändå.

Nu blir det att ge Freja lite mer frukost och sen rena kläder, hon får ju äta mackan själv nu varja morgon =)

Puss på er

maaaat

Ja det blir inte alls speciellt mycket hemmalagad mat nu måste jag erkänna. Jag är inte alls duktig på att utforska micron på det sätter. Lite läskigt minsann.

Men nu har jag iaf fått golv och el i köket. Imorn blir det väl tak tror jag. Och så ska vi hämta själva köket! Så jääävla najs!

Som ni kanske märker blir det inte alls mycket uppdatering nu när man har det såhär. Dammigt och skitigt hemma, ingen lust alls att vara hemma faktiskt. håller mig hemmifrån så pojkarna får jobba ifred =)

Freja har blivit en liten kinkis, lite mamma och pappa kär. Vill helst inte sitta i vagn, bilstol eller på golvet. hihi. Men kan tycka hon är lite gullig ibland. Tar liksom ett tag innan hon släppper på allt och låter någon annan ta henne utan lite kink. Moster går bra iaf på  jobbet, hon har ju kex att muta med =) Tack för all hjälp!

Idag blev det, ööööh, inte alls mycket gjort för min del tror jag. Jo städat lite och kollat vitvarorafferten (eller hur man nu skriver). Mormor har svischat runt på stan med Freja ett tag också så jag fick händerna fria när jag städade. Hon blev dessutom med ett par riktigt snygga skor som jag säkert kommer låna en och annan gång ;) hähähä

Nu väntar jag på mat. Hungrig som en tok!

Jusste! Ny telefon är i min ägo!

jääääs!

Nu jäklar!
Köket revs ur igår (kväll) av Fredrik och Thommy. Får bjuda på mat i vårat nya kök sen som tack för hjälpen =)

Idag då... Ja då kom gubbarna, nej morfar och pratikant Calle. Allt i köket är kastat. ÄNTLIGEN!
Mattorna urdragna. Det visade sig att vi hade möggel under hela golvet, inte coolt. Så Thommy står och harvar med det just nu, så duktig.
Snart kommer de andra tillbaka med massa material till taket.
Nu har man iaf fått svar varför huvudvärken varit som den varit och allt där till.

Imorn b lir det iväg att köpa vitvaror och inhandla köket tror jag nog.

Ja jag inbjuder mina vänner på lite gojs sen när köket är klart. Bara för att få visa upp mitt nya bästa kök ;) hihi


Kök!

Nu händer det grejer må jag säga!
Har rensat ur heeela köket nu. Fryser står och blir avfrostad och ska sen skyfflas in i vårat tillfälliga kök som då kommer vara Frejas rum. Kommer dock leva utan spis i typ två veckor. Så om ni vill ha middagsgäster är det bara att hojta ;) hahahaha
Idag ska vi börja riva skiten.
Ja rosa, vitt, strukturtapet och ett fult hål i väggen är vad köket bestått av i flera år bestämt. Hua!
Nu blir det svart, grått, ingen struktur, vitt och ja fint!
Det ni =)
Ni ska få se före och efter bilder sen I promise!

Hela familjen sover för tillfället, vet inte riktigt vad jag ska göra för att få tiden att gå.

Voffen min!

Min älsklingsvoff! Han skrämmer skiten ur oss ibland.
Hua!
Han har varit dålig i magen flera dagar och inte ätit som han ska, även druckit dåligt.
Imorse var det ingen liten voff som kom upp och tiggde vid Frejas frukost.
Började väl fundera lite när jag gjorde lunch till mig själv och det fortfarande inte kommit upp någon Victor.
Ropar och ropar, lockar och lockar. Ingen voff nu heller.

Kommer in i sovrummet och där sitter hjärtat. Men han kan inte röra bakbenen! Som han skulle ha varit förlamad i bakbenen och svansen. Inget hände. Försökte få ner honom på golvet men det gjorde nog inte saken bättre. Han säckade ihop där nere och blev liggandes.

Nu är det klippt! Nejdå... Men så kändes det. Ropade på Thommy som kom farandes och lyfte upp honom i sängen. Vi fortsatte locka och dona men dom ville inte. Victor envis som han är skulle bara få fart på dom bestämde han sig för.

Till slut tog han sig ut i köket med släpande bakben. Som att de somnat på nå vis liksom.
Inge mat eller vatten dög. Inte ens Frejas majskrokar som hon så gärna delar med sig av =/

Hem till moster Cilla med Freja så hon inte blev orolig. Och sen raka vägen till Strömsholm.
Vi fick komma in på infektionskliniken efter en halvtimme eftersom han haft diarée.
Lämnade blodprov och han fick dropp.
Han låg så snällt på en liten fluffig filt i flera timmar.

När provsvaren var klara visade sig att det inte var något farligt iaf. Uttrokning. Man vet ju själv hur man blir efter till exemper kräksjuka att kroppen inte vill vara med.
Han hade lite förhöjda levervärden så antibiotika i sju dagar.

Pojken är fortfarande lite sliten och seg men han är påväg tillbaka. Han går själv men lite släpigt.

Älskade voff skräm aldrig mamma och pappa sådär igen!!!!!!

  

Endagstrosor?

Dagen började med en tripp till Surahammar för att följa med Emma som skulle tatuera sig. Måste ju erkänna att jag blev riktigt sugen på att göra en till. Får se om jag åker dit med min nästa och får den fixad. Skulle vara riktigt kul.

Efter det blev det en tripp ner på stan. Nu är de beställda. Riktigt snygga mellanstora svarta brills kommer snart pryda min näsrot.
Så när ni väl ser mig i dom ljug och säg att jag är skitsnygg ;) Vill inte få ångest över att jag valt fel. haha

Ja ni kanske undrar över min rubrik.
Jag har kommit på en sak.
Det finns tre olika trosor!!!! Visst nu snackar vi inte utseende för där finns det väl tusen olika trosor, från ingenting alls till stooora mormorstrosor =)
Men till saken med tre trosor, endagstrosa, ettdygnstrosan och förevigttrosan.
Endagstrosan är en sån du kan ha i en dag sen är de så uttöjda att de hänger. Hehe, jag tror nog alla har åkt på en sån trosa nån gång. åker in i röven eller alldeles för långt ner på stjärten.
Ettdygnstrosan går att ha i som sagt ett dygn sen är de precis som endagstrosan.
De som är bäst är såklart förevigttrosan. Det behöver inte betyda att man ska ha trosan på sig i en vecka för att bevisa något. Men de töjer aldrig ut sig. De sitter alltid lika bra och blir en favorit direkt i troslådan.

Eller har jag fel????


RSS 2.0