hmmm..

Ja igår hade vi en fikadag =) Fikade väl minst tre gånger på hela dagen. Mumsade tårta iaf två gånger. Gott gott.
Nästan så man borde ha lag på att alla ska äta minst en bit tårta i veckan, man blir så mycket gladare då!

Hade ingen lust alls att kliva ur sängen idag. Tänk för ett år sen kunde man ligga och dra sig hur länge som helst. Men nu är det bara att studsa ur sängen. Det gör mig egentligen ingenting att det är så. För om man tänker tillbaka så kunde man sova bort hela dagar utan problem. Nu har man iaf fyra timmar extra per dag =)

Idag ska jag ha en seg dag har jag bestämt mig för. Freja ligger och sover och Thommy snarkar. Disken är borta och Victor är kissad. Nudå? ingenting!

     

Har lite bloggtorka faktiskt och är med flit... Vill hellre busa och mysa med min Frejjs än sitta här och be henne vänta... Om man kunde be en 8 månader Freja att vänta ibland kanske det skulle gå bättre? Haha, men man tar allt som en utmaning. Vad har jag inte lyckats med? Storhandla ensam med Freja? Inte det lättaste men det går!!!! Handla på IKEA och dra både vagn och varor, går det med. hihi. Rätt kul syn om man tänker på det. Men där har Jessica rätt, Sverige är fan ett otrevligt land. Hur många gånger har du fått hjälp?
EN gång har jag fått hjälp ut ur bussen med vagnen och han hann jag inte ens tacka ordentligt. Övergångsställen är det inte speciellt många som stannar på och visst just nu förstår jag eftersom det är så halt.

     

Men lova mig! Nästa gång ni får hjälp, ge personen ett varmt leende och tacka så mycket för hjälpen. Vissa lever på det i flera dagar =)


vad händer egentligen?

Jag känner att jag missar dagar, hela tiden... Men jag har väl för mkt för mig så hinner inte riktigt med själv.
I måndags var en seg dag, dan före smällen?
Tisdag var fullproppad!!!
Börjar med lunch med mamma på stan. Efter det dör då min lur.......inte coolt...... Tar mig vidare till försäkringskassan för att ansöka om bostadsbidrag och jag blev godkänd! coolt! Sen försöka få tag i Thommy, inte lätt när man inte har en lur.......inte coolt. Virrar runt i ca 2 timmar och tillslut bestämmer jag mig för att gå till tandläkaren en timme för tidigt för att se om de har en telefon jag kan låna. Och tack Thea! Fick äntligen tag i Thommy som hämtade Freja, och Tack Fredda för att jag fick låna din lur så jag kunde få tag i er sen =)
Inga hål heller för den delen och min framtand ser ut som en tand nu igen =)
Två plus och ett minus på dagen än så länge.
Hem fort som skjuttsingen för att diska, städa, plocka undan, fram med bullar, fixa tårta, har inge kaffe hemma.. Ja ni fattar.
Cilla först in och så fin sång man fick höra och oj vad presenter! Var väl iaf minst 50 inslagna paket =) Får hela Cilla familjen och Morgan familjen. Massa mat! Så idag har jag använt mig att fonden, vitlökspuré (som jag inte ens visste fanns), kryddor.
Av mamma och pappa fick jag fina högklackade stövlar (ska nu lära mig att gå i dom) och en snygg skinn (läs skinnfejk) jacka. Solveig och Rune ett presentkort.
Min dag var gjord =)
Idag blev det heldag på stan, handlat kläder för presentkortet och kontaktskydd så Freja inte får nån stöt.
Men har haft riktigt mysigt, anrundade med en fika hos Niclas och Pauline, även Fia var där.

Imorn blir det bio med bästa skåne, snabba cash.

Och den 16nde februari.... Den som väntar får se.

sååå var helgen slut.

Helgen har gått aldelles för fort känner jag.
Fredagen bestod av möte på Fk, så nu är det fixat iaf. Och så blev det glasbanken med Jessica, hann även med en fika och Dialect.
Sen dök Sandra upp från stora staden. Då blev det full fart fram och tillbaka. Även en lite pratstund hanns med.

Lördagen blev då dop för lilla Ella, så duktig tjej. Försökte dock äta upp prästen men det är väl som det ska. Freja käkade ju papper på sitt dop så. hihi.

Sen var det då dags att lämna Freja, min stora tjej, hos mormor och morfar. Dags för dom att ha fullt upp tyckte vi. Fast lite småjobbigt är det allt att lämna bort henne sådär. Men kanske bra att träna henne lite. Har börjat märka att hon börjar bli lite småblyg för vissa.
Då var det då dags för findricka och spelande hos Jessica. Har då hunnit med bananöl, körsbärsöl, choklad/lakrits öl och så var det någon mer. Även finöl som Cilla skickade med mig och Thommy på julafton, jätte läskig dock. Supermörk och 11%. Hua ;)

Idag vaknade man klockan nio. Städat hela lägenheten från golv till tak. Sen hämtning av Freja och proppat i mig mat. Känns riktigt bra. Men helgen liksom sa tjoff! Tur att jag har helg varje dag ändå =)

onsdag men känns som måndag

Nu har jag missat dagar igen. Har ingen koll alls på dessa förbannade dagar. Full fart för fasiken. Galet?!

Igår blev det en tripp förbi Wenströmska för att hämta betyg, ser likadant ut som när man gick där och det är FYRA år sen jag gick ut! Efter det sökte jag min utbildning, omvårdnad, och där hoppas jag att alla håller tummarna att jag kommer in när jag vill komma in. Sen hann jag även med en storhandling och städning. Efter allt ståhej kom Linnea förbi på en fika. Alltid lika trevligt.

Idag blev den fika med Thommys kompis Johan, trevlig kille det där. Märker att de två gjort mkt hyss förr i tiden :D
Springa till Konrad för att inte vara lika fulla när de kom dit. Och ja, gud vet vad....... hehe.
Åkte förbi Kvick efter det för att kika på kök, men fick tid inbokad tills imorn klockan fyra. (påminn mig jätte gärna, minnet är ju som det är)
Och sen en till tripp ner på stan med Jessica och Sofie, trevliga fröknar =) Happy dopday to you, hihi.

Nu är magen mätt och Freja har energi över till minst fem personer till. Stackars Victor får stå ut med mkt dragande i öron och mage. Igår fick han även ett öra nerdreglat när hon smakade lite på det =)

nuså.

 Nu verkar denna sida vilja fungera som jag vill.
Hade skrivit ett jätte långt inlägg igår om hur mysigt vi haft med pulkaåkning, grillning, sång, film och massa annat med Jessica, Savannah och Emeline. Men det får bli en annan historia. Mysigt och kul var det iaf. Freja var en duktig och glad bebis även om hon var yngst. Mysiga barn Jessicas syster har och de märks att de tycker om moster Jessica massor!

Idag har varit en seg dag. Vaknade åtta med nackspärr, sängen är fan helt hemsk!!! Men upp skulle jag tyckte Freja. Tog med henne på armen och samlade ihop alla smutsiga kläder. Freja och Thommy tog en promenad till affären och jag och Victor gick ock tvättade. Skönt att det är gjort. Lite terapiarbete för mig känner jag. Säg till om du behöver hjälp så kommer jag och tvättar åt dig ;)

Efter det så blev det hem och bara ta det lugnt tills Jessica kom över med ungarna, hon var lite rastlös och visste inte riktigt vad hon skulle hitta på. Men vi hittade minsann på bus här hemma.
Sen blev det fika hos älskade och bästa mormor och morfar. <3

Nu sitter jag då här proppmätt på mat och popcorn, även en film har hunnits med och huvudvärken är ett faktum. Vill att klockan ska vara sängdags för både min och Freja så jag får vakna upp pigg, glad och utvilad.
Hur har eran dag varit då?

Kram

positiva saker ger positiva tankar.

Idag blir Freja hela 7 månader, hua här går det undan!

Jag fortsätter mitt positiva tänkande, det finns alltid något som får mig på bra humör. Fick golvvärmen fixad igår =) Nu har vi ett varmt skönt golv på toan. Riktigt mys. Satt där inne igår och läste posten och virkade ett tag. Haha, helt mongo men skönt var det allt! Värme ger alltid ett leende.

Idag då, när jag stod i duschen. Länge och varmt, riktigt skönt! En sån dusch borde det vara lag på att alla ska ta minst en gång i veckan =) Eller ett långt skönt bad går också. Bara det sker en gång i veckan. Mitt i allt så bankar Thommy på dörren som en tok. Stänger av vattnet och får höra "Freja kryper!!!!"
Än så länge har hon ju bara hasat sig fram men idag kröp hon för första gången. Min lilla toka. Nu kommer det väl gå ännu fortare här hemma. Har inte fått se det själv ännu eftersom hon krypit nåra tag när jag inte varit i rummet, elaka unge ;)

Glöm inte att tänka på allt positivt, dagarna går mycket lättare och är så mycket roligare.
Imorn blir det pulkaåkning och grillning med Jessica och små töserna Emeline och Savannah.
Frejjs ska med också men tror inte hon får åka så mkt. Lilla plutta =)


Puss på er

skallebank.

Känner lite smått i mitt huvud att det inte står rätt till.. En jäkla värk som ställer till det för mig. Tycker vi inte om! Alvedon ska väl kunna trolla bort det med ett nafs.

Lunchade med min kära Jessica idag, alltid lika trevligt. Ska leka med henne och de små pluttarna i helgen. Ska också bli riktigt trevligt. Finns så mkt att prata om. Gamla och nya minnen som dyker upp. Power meet, fylla, Romme resor. Ja allt ska ni veta. Vi spikade även en Rommeresa till nästa vinter eftersom ekonomin inte tillåter denna vinter (som vi hoppas snart är slut). Ska bli riktigt kul. Men vi sa även att denna resa blir NYKTER! Gick inte så bra sist. Kom hem med blå skinka och lår. haha, tider tider =)

Vad har jag mer gjort på mitt fullspäckade (?) schema.... Nyss hemkommen från farmor Ingrid. Vi hann testa stolen på alla tre varianter. Bil, stol och stol med bord =) Riktigt populär, speciellt att hänga på. Även smakat på alla leksaker och krypit lite i sängen. Hon kommer ha fullt upp nästa gång hon är barnvakt må jag lova ;)

Imorn blir det jobb och ska klämma in VUC också så jag får hjälp att fylla i min ansökan. Så det inte blir någe knas liksom. Ska även försöka få tag i FK så jag kan få en jäkla tid någon gång. Börjar faktiskt bli lite orolig igen, vi närmar oss faktiskt den 20nde. Vill INTE bli utan pengar. Blir jobbigt känner jag eftersom vi redan går ett x antal kronor back pga denna jävla föräldrapenning. HUA!!!!!

Nej upp med humöret. Nu blir det till att sluka en alvedon, köra in kalkonbiffar i ugnen, svischa ihop en sås och få stripsen varma =) Mums på er!

sen sist

Sen min ventlilation sist så har allt varit bra =)
Jag har släppt mina negativa tankar och bara flummat vidare.
Och eftersom alla dåliga tankar är bortskjutna så har jag fått massor gjort.
Ringt om dagis till Freja och det verkar som att hon får plats! Weeei! Vi fick det dagiset vi ville. Fast det är inte dags än på typ ett halvår.
Sen väntar jag dock på samtal från FK men det går väl fort?!!??!! haha
Har kollat upp min utbildning och det verkar inte ens som att jag kommer komma in på elektrikerutbildningen, tråkigt men sant. Såg verkligen fram emot det men det är bara att tänka om. Ska nu söka undersköterske kurs. Saknar ju faktiskt mina tanter och gubbar så jag kör stenhårt på det istället =)
hmmm, vad har jag mer gjort? Städat, tvättat som vanligt. Mycket kläder med sen lojloj kom in i bilden.
Har tyvärr skjutit på min tandläkartid men det är enbart typ två veckor dit ändå så det är lugnt.
Så har jag säkert gjort något mer men kommer inte ihåg det.

Ska försöka få med Thommy till IKEA imorn eftersom det inte gick nå vidare bra sist. Men nu jäklarns!!!!
Jag känner mig duktig och tänker ge mig den komplimangen helt själv.
Hunnit med massor fast Freja stjäl mycket tid ifrån mig men det får hon mer än gärna fortsätta med =)

Glöm aldrig bort att ge er själva MINST en komplimang om dagen! Det behöver man

Jag ventilerar

Ja ibland måste man få ventilera. Men hur jag ska göra det vet jag inte. För vissa saker skriver jag och säkert alla andra inte ut i sin blogg.
Vissa saker har tyngt mig i några dagar och det gör ont i mig.
Försäkringskassan är ett problem. Pengar pengar och åter pengar. Varför ska detta vara ett så stort problem. Visst nu har jag fått ett möte inbokat så jag borde kunna släppa det. Men det är inte det lättaste faktiskt.
Sen finns då en sak till som tynger mig totalt. Men känns inte som att jag vill dela det med alla mina kära läsare.

Jag har bestämt mig, eller det gjorde jag för läänge sen, att jag inte skulle vara en sur och bitter människa. En som bara söker det negativa i allt och så fort nått litet negativt slagit ner blir bara allt skit. Jag vill inte vara en sån person. Jag vill vara den personen som ser allt det positiva även i det negativa. Jag själv tycker att jag har lyckats någrlunda. Jag kan inte minnas sist jag tyckte hela livet var skit. Jag tror inte någons liv faktiskt enbart är skit men att de förstorar upp det lilla skit som finns. Usch för att vara en bitter människa.
Efter regn kommer solsken eller vad säger ni?

Stanna upp någon minut och tänk på att allt bra ni har i era liv, jag lovar att det förgyller er och ger er iaf ett litet leende på läpparna. Kom ihåg att ni lever för att leva!

puss <3

Ja nu händer det faktiskt grejor

ja det händer faktiskt ibland.
IGår kom jag hem med en älskad fast hatad garderob.........

    

Bilderna gör väl inte det bästa intrycket men iaf.
Dubbelgarderob med skjutdörrar, mycket nöjd! Fint inköp från IKEA. Men varken jag eller Thommy var speciellt glada när den skulle byggas ihop. FY FAN vad vi höll på. Dörrarna hamnade på fel plats, en golvmojj är uppochner. Men nu står den där, inte ihoprasad och dörrarna funkar efter lite assistans från min kära far. Även mamma gjorde en standin på att hålla Freja underhållen.
Så det var mitt nöje igår. Nu ska de bara borras fast i väggen så jag kan fylla dom med kläder och få bort ytterligare mer skräp ifrån Frejas rum....

Även jag och Thommy har en bra men kanske lite vild disskusion om köket igår. Och ja han vann =)
Jag gav med mig, han hade faktiskt rätt. Det blev större och luftigare. Så jag är nöjd och Thommy är definitivt nöjd! Men jag bestämde mig då att här ska det kompromissas! Han fick sitt kök framröstat. Då vill jag ja en offert från IKEA. För marbodahl gick för sig men inte IKEA. Och vet ni vad skillnaden på dessa två är? Jo priset, annars är det precis samma kök!

Så det blir mitt görande idag, offert på kök och skicka låneansökan.

Ja jag kanske inte ska skälla på det nya året att det inte gav mig några förändringar, för det har det faktiskt gjort.
Garderob på plats. Kök snart inhandlat och då blir dessutom hall och Frejas kök fixat =)
Jag längtar!

nytt år och inget har fan förändrats

man tror alltid att allt ska förändras med ett nytt år. Jag vet inte om det bara är jag men... Jag tycker att det borde kännas direkt liksom. Men det har ju inte hänt ett SKIT än så länge. Vad har hänt?
Det har gått fyra dagar och inget är annorlunda faktiskt. Dagarna flyter på precis som de gjorde innan alla röda dagar och raketer. Men jag tänker inte klaga för det för jag har faktiskt ett bra liv fyllt med det jag behöver för att klara mig igenom. Visst lite mer pengar och ett nytt kök skulle göra susen ;)

Vad har då hänt? Nyår firades med vänner och god mat. Satt väl och pratade in på de små timmarna och det var vilda disskusioner om allt och ingenting. Camilla, Jessica, Sanna, Fredda och Ella var här. Thommy och Victor också såklart. Freja var jätte farscinerad av alla raketer och färger på himmlen, så mysigt att se. Mitt hjärtegull.

Bjuder på detta: http://www.youtube.com/watch?v=srLsMae71gU
Klippte av Frejas tuvor i håret och kittlade henne och hon ryste till som bara den. Tyvärr fick vi bara med en pytte rysning de innan var så roliga så både jag och Thommy skrattade oss dubbelvikta.

Idag har jag tagit en tripp till Hälla och IKEA, hittade inte roligt alls tråkigt nog. Men lika bra var väl det.....

Imorn får det bli en lugn dag känner jag. Max att jag rör mig utanför dörren för att rasta Victor, inte mer. Och det är nu bestämt!

RSS 2.0