68 pizzor senare.

Fått en otroligt trevlig eftermiddag/kväll ihop med min syster, Erik och lillFrejjsan.
Var meningen att jag skulle skjutsa ut dem till Annelie ute i Vendle (eller stavas det Vändle?).
Hon och hennes karl hade alltså afterski. Femkamp, en massa bus, dricka och pizza till en förbannelse!
De hade beställt 68 pizzor! Heeeelt galet! Gott var det iaf =)

Nu blir det mys i soffan med mig själv tror jag bestämt!

tårta, jobb, skola, mys, fondue, pulka och softa!

Ja det är mycket nu. Men det är så jag trivs som bäst.
Tårta och massa gott gott igår. Och fick det jag ville ha. Mitt hopprep, en brödrost, finaste tröjan och en väska. Så super nöjd =) Och som en bonus fick jag en muffinsrecept bok och muffinsformar. Får se var jag testar först. Matmuffins eller laktritsmuffins. Blir svårt det här! hahah. Men det fram emot det.

Idag blev det skola, handlade om mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld. Otroligt tungt men intressanta ämnen. Det är ju faktiskt sånt som händer överallt. Alla känner alltid någon eller vet någon som blivit misshandlad hemma. Och genom detta hedersrelaterade våld kommer även förtryck som man lätt kan se om man öppnar ögonen lite extra. Lite läskigt att det faktiskt är så. Hade svårt att yttra mig under lektionen eftersom man ändå sett en del genom sina dag. HUA! Nu låter det som att jag är jätte gammal. Men det som är mer läskigt är att jag fortfarande är relativt ung och redan sett det. Sjukt.

Men varannan kvinna över 15år har varit med om våld av män. Värt att tänka på!

Imorn blir det jobb och sen fondue (eller hur det nu stavas. Man uttalar det fondy).
Lördag blir det tvätt, hem till syster yster och sen iväg å åka pulka. Myshelg att se fram emot =)

Hur ser din helg ut?

För det är min dag idag!

Grattis till mig själv =)


Som en sextonåring

Ja så blir jag nuförtiden när det planeras fest.
Först blir det att fixa ett datum när de man vill ska komma kan. När det väl är klart är det dags att kika efter en barnvakt. Och efter det så måste man ju komma på vad man ska dricka och klädval! Ja alltså precis när man var sexton.
Allt började på måndag! Vart ska man festa? Vem sover man hos? Vem kan köpa ut? hahaha. Galet.
Hade väldigt höga förväntningar på lördagen och jag hade absolut skit trevligt på förfesten. Men det hade kunnat vara roligare ute sen då da. Men jag kan inte säga att jag hade tråkigt för det hade jag icke.
Hann bli nykter och bakfull innan jag kom hem till en sovande Thommy. Han hade inte ens hört att jag ringt efter honom. Tokis.

Måndagen började tidigt, närmare bestämt halv nio! Varför kan jag inte sova längre när jag har barnvakt?! Få sova ut lite. nej nej. Sånt tjaffs. Hämtade henne runt tio och innan det hann jag städa lägenheten.

Nu planerar jag då en utgång med min bög! Alex ska ta med mig på gayklubb. Ska då vara hans accesoar som han så fint sa, har ingen aning om vad det är men låt gå för denna gång :D hahaha

Sen tänkte jag försöka planera in en liten tjejkväll med bubbelbad och bastu. Vad sägs?


Frejjsa min lilla grejjsa!

Oj vad hon grejar och donar. Och pratar om allt som är viktigt för henne. Älskade barn.
Från att man hämtar henne på dagis tills man går och lägger henne är det full fart.
Maten ska det pratas om och ätas massor av. Fikabrödet slinker ner, förutom det som smulas ner på golvet.
Kundvagnen ruschas det fram med fort som tusan.
Puffkjolen! Glöm för tusan inte puffkjolen! Eller discokjolen som Thommy kallar det. hahaha. Ja verkligen full fart!
Men mysigt och kul är det. För man märker vad hon utvecklas från dag till dag. Och nya ord som kommer till hela tiden.

Idag fyller Thommys bror 30år! Grattis till honom och hoppas han har haft en bra dag. Vi får åka dit och fira honom i helgen eller något. Blev inte idag tråkigt nog. Men lika bra var väl det, Frejjsa var trött och kan tänka mig att hon blir kinkig när det är så mkt folk runt omkring henne.

Prov imorn. Människan socialt och kulturellt. Härligt. Håll era tummar och tår att det går bra. För jag har knappt öppnat boken. Men känner mig någorlunda säker iaf. Ett G känner jag garanterat. Men hoppas på minst ett VG. haha. Heeelt galet att jag försöker få bättre är G. Ni ska se mina betyg från gymnasietiden. Ganska jätte ocoolt!

Ja imorn prov då som sagt, hem till syster yster. Shoppa lite på stan tills på lördag och sen hem och städa här hemma. Detta gjordes då igår när Thommy var på kurs och Freja sov. Men har ju ett litet vilddjur som smulade ner hela köksgolvet idag. hihi..

Ja men taggad

Taggad för vadå egentligen?
Jo för flera saker. Haft min sista lektion i människan socialt och kulturellt idag. Prov på fredag och inlämningsuppgiften är väl halvt klar. Tack vare Solveig =)
Ny kurs börjar redan imorn. Social omsorg. Ska bli kul. Låter riktigt intressant!
Så taggad inför skolan? Ja, men mer än så händer inte. hahaha. Bra gjort Carolin!
Helgen är man väl lite super taggad inför. Känns som evigheter sedan man var barnfri över en natt, få skratta och ha roligt med när och kära. Och såklart ta en öl eller tre! För jag ska försöka sköta mig! Wish med luck =)

Och sen ska min älskade mor äntligen få sin hand opererad. Håller mina tummar och tår att det blir bättre för henne efter. Ska köra henne till Köping på måndag morgon. Och sedan hem såklart. Passar nog på att hälsa på syster yster på hennes jobb under tiden.

Ja detta var väl ett roande inlägg? Eller hur? Som alla andra på senaste tiden. Ska sätta mig och klura ut ett bra inlägg så ni får nått intressant att läsa.
Tills dess! Ses vi på fredag? Tjoa till om du vill med eller dyk upp efter sex!


Hopprep

Jag vill ha ett hopprep. Eller ett rep som jag kan använda som hopprep. För jag vill börja hoppa och studsa som en tok.
Har hört att det är bra träning. Och nån form av träning ska jag ju kunna göra när jag är hemma (inte för att grannarna kommer uppskatta det) eller i tvättstugan. När snön försvunnit kan jag använda det ute också.
Bara hoppa och studsa som en tok. Det vill jag!

Nu är det iaf bokat och bestämt. På lördag firar jag min födelsedag ihop med vänner =)
Ska bli riktigt kul.
Har en underbar pappa som ställer upp och barnvaktar en Freja. Mamma jobbar kväll och dag dagen efter så pappa får hela nöjet själv ;) hihi. Men han är bäst och han fixar det bättre än många andra!
Så de kommer ha mysigt.

Vet faktiskt inte vilka som kommer riktigt än men kan nog iaf räkna upp två som är säkra kort. Och det är då Jessica persika som jag disskuterade detta ihop med och sedan Jossan som jag tycker förtjänar en utgång efter en graviditet och månader utan party =)
Lät som att sofie kommer också och vi håller tummarna för båda sandrorna. Och Camilla funderar på det =)
Ja det verkar som om det blir en tjejkväll ute. haha. Men pojkar, män, karlar (ej gubbar) är också välkomna på förfesten som hålls här hemma =) Annars blir Thommy ensam med oss flickor!

Puss

Fnular lite

Sitter här och funderar lite på  min födelsedag.
Det är inget speciellt år jag fyller och känner inte att det är något speciellt att fira. Skulle egentligen kunna jobba för att slippa allt bök ;) Eller nej jag tycker om det där böket.
Att få baka tårta och massa gottigott som folk moffar i sig. Och alla som kommer hit och samtalen som blir. Alltid lika trevligt och mysigt.
Men som sagt inget speciellt årtal. 23 år är inte speciellt, en annan sak med 25 eller 30!

Det jag faktiskt tänker försöka unna mig är en utgång. Få med mig trevligt folk ut och dansa lite. För det är kul.
Och såklart bjuda på tårta och annat gojs ;)

Nej hur ska jag göra? En lugn kväll med trevligt sällskap. Eller lite bök och stök med både fika och utgång?

Onsdag var det hääär

Mitten av veckan och jag är så himlans ostressad att tiden verkar stå still.
Ganska skönt att man ligger i fas med allt.
Skolan iaf, där känns det som att man ligger steget före. Har lyckats prata in mig hos solan också så imorn ska jag och Frejjsan dit på en fika och utfrågning =) Tihi. Men det är mysigt. Solveig och Rune betyder så pass mkt för mig så det är bara trevligt att få komma dit.

Jag och Freja har varit hemma från dagis och skola idag, okej jag hade ingen skola idag men skulle plugga här hemma.. Var meningen att vi skulle ha kommit iväg å bada men det får bli en annan dag =)
Imorn har vi BVC, ska försöka få med ett kissprov. Hon är lite kinkig gällande kisseriet och ibland luktar det jäklarns konstigt. Kan vara UVI. Men vi håller tummarna att det inte är det. Eller hur?

Freja springer runt och spela på sin... Ja vad det nu heter. En moj man slår på med pinnar så blir det fint ljud. Ett instrument är det iaf. Xcylo nånting har jag för mig att den heter men det kan vara helt fel.


Det går bra nu!

Ja det känns som det.
Har betat av en pytte del av min lista för dagen.
Resten skjuter jag upp tills imorn. Visst får man göra så?
Städningen är klart. Nu går det äntligen att gå in i förrädet här uppe. Innan tog det stopp precis innanför dörren. Galet mycket skit!!!
Men nu är det rensat och mycket är nerplockat till källarförrådet som fått ta över detta irriterande skit och såklart kommer min inte in en centimeter pga allt skit. Men det får bli en sommarloppis tror jag bestämt.
Imorn får det bli återbruket med allt tjaffs som tagit över våran ena balkong. Driftiga Carolin =)

Skolan går också riktigt bra. Jag och Tarja ligger steget före känns det som. Klart med alla instuderingsfrågor och skit. Nu blir det till att läsa (läs skumma) igenom boken tills nästa fredag när man har prov. Och såklart en insändingsuppgift men den ska jag ta hjälp av Solveig med tänkte jag. Utan att hon vet om det såklart ;) Blir till att ringa henne och bjuda över dem på en fika. Hihi.

Känner att jag vill göra något mer nu efter jag varit driftig. Hmmm. Men jag vet inte vad. Ekonomin sätter stopp för shopping och sånt larv. Solen är påväg ner =( Annars hade det blivit en långpromenad med vagnen och lyssna på allt droppande överallt.
Kanske blir en prommis till mor och far? Ja vi får la se!

Imorgon

Jag vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv att imorn ska jag börja mitt nya liv.
Men den där förbannade morgondagen kommer aldrig!
Jag vill ha förändringen nu.

En lapp sitter i köket vad jag ska laga för mat varje dag så det inte blir nå tjaffs och fusk!
Promenad ner till skolan när jag väl har skolan kommer ske från och med imorn!
Mer då?
Ingenting för tillfället.
När det töar mer åker springskorna på och min kropp ska få en chock av allt springande. Både på västerås gator och i trappor =)
Nu jäklarns bananer.

Kan ni påminna mig om mina förändringar? Dagligen tack! Så jag inte glömmer...........

Freja säger puss puss


Seg söndag

Idag har varit en seg dag.
Vaknade med lite huvudvärk som har tyvärr eskalerat under dagen. Men har hållt mig borta från alvedon hela dagen och istället tagit det lugnt för att få det att försvinna. Blir väl en alvis innan det blir sängdax.
Hade svårt att somna igår eftersom en tok hade kört fast med bilen precis utanför. De höll väl på i närmare två timmar för att få loss den. Drygt som tusan. Tyckte de skulle ge upp efter en halvtimme. Men nej då.

Freja har varit en riktig liten mystjej idag. Vi har pysslat med lite allt möjligt. Städat och läst en massa böcker.
Hon fick sitta på sin riktiga stol idag vid lunch och kvällsmaten. Hon var sååå nöjd. Ingen bygel eller liknande som höll henne fast och hon satt riktigt bra. Värmde hela mitt hjärta att titta på henne när hon sitter och äter helt själv på sin stora fina stol =)

Och hon har varit på kram humör också. Minst fem i timmen har jag fått. Och innan hon somnade ville hon ligga på min arm på golvet i vardagsrummet och smeka mig på kinden. Så mysigt. Kunde ha legat kvar där hela natten och bara kika på henne när hon låg där och log och drog med sin pytte hand över min kind.
Älskar min lilla tjej. Hon är bäst i världen  <3

Ge blod nu!

Skulle du kunna ge bort ditt blod?
En liten påse fylld med ditt röda som behövs i din kropp för att du egentligen ska överleva?
Jag har tänkt på det flera gånger att det är något jag vill göra.
Det räddar ju faktiskt massor med liv! Tänk om det är du eller ditt barn som behöver blod för att överleva så finns det inget? Nej hemska tanke!!!
Jag var där för nån vecka sen för provtagning och nu har jag fått hem papper att jag är i gott skick och får börja lämna blod.
Väntar på en tid så jag får lämna för första gången också.
Men har bestämt mig att lämna både blod och plasma. Varför inte liksom?
Jag vet faktiskt inte vad denna  plasma är till för eller vad den gör men det känns bra. Att få göra en god gärning.
Nej jag känner mig duktig.
På nått sätt känns det som att jag gör rätt för mig!
 
Jag pluggar, jobbar, städar och donar här hemma. Jag kommer börja lämna blod. Jag är kontaktperson.
Känner att jag är en driftig person och tycker om att ha många bollar i luften.
För jag känner att jag ändå har massor med tid över till min lilla tjej och mina egna intressen. Och vad är nu dessa för intressen?
Känns som att jag tappat allt. hahah. Men det har jag inte.
Bilar är kul men det är en sommarhobby på nå vis. Är inte som dessa volvobönder som är ute och sladdar i rondellen utanför oss VARJE natt.
Baka är kul. Alla olika sorters bullar, kakos, bröd. Ja allt. Ge mig roliga och lätta recept om du har något till övers =)

Nej nu ska jag dansa runt med Frejsa på golvet samtidigt vi lyssnar på rock klassiker =)

Bajsmobil!

Hann bara hämta ut min efterlängtade mobil ifrån mediamarkt. Åka och lämna en quick knitt till Linnea och den spunkar ur igen.
Displayen lyser fast den är låst och sen lyser den mörkblått. Hmmm. ARG!!!
Bara att åka tillbaka med den och lämna in igen.
Och någon ersättning för detta dår man ju inte. Icke sa nicke. bajsbajselibajsbajs.....


Dag 30 - Ett sista ögonblick

Ja alla dagar är fyllda med mysiga ögonblick som Frejjsa och Thommy ger mig.
Även ögonblick som mamma och pappa ger, min syster och farmor. ALLA!!!
Men jag bjuder på lite bilder istället =)



Freja klappar lilla Nowa på kinden. Mysbebisar!!!!




Julaftonsdagen. Frejjsa tappade ut sina russin!




Pratar allvar med moster Cilla på nyår =)



Julklappsöppning på julafton. Freja är meganöjd med böckerna =)


Dag 29 - Mina ambitioner

Hmmm... Mina ambitioner, mina mål!
Mina mål är att bli klar undersköterska.
Få ett bra jobb där jag trivs som handen i handsken.
Skaffa en victorvovvis.
Få ett syskon till Freja (om jag får för mamma och pappa! hahahaha, jävla dröm!!!!!)

Jag har många mål i mitt liv. Men ett stort mål är som sagt att få ett fast jobb där jag trivs.
Men fram tills dess är det delmål som gäller. Och dessa delmål är en kurs i taget. Klara dem utan problem och helst med ett betyg högre än G.


Ett annat mål är att ta tag i min kropp. Jag har gått ner till den vikt jag hade innan jag blev med barn. Men som jag sa till min kära klasskompis Tarja idag är att kroppen inte alls ser likadan ut som då. Det är lite mer sladder här och där.
Och bristningar kan jag inte få bort. Det finns ju såna där jäkla krämer och gud vet vad. Men jag tänker inte ens försöka. Jag tänker faktiskt leva med mina bristningar, för det kom något fint ifrån dem.
Jag tänker se till att magen blir så platt den kan, låren och rumpan fastare.
Målet är alltså att börja träna.
Delmålen dit (ja för mig är det en lång väg) är att tänka mer på vad jag stoppar i mig, ta trapporna istället för hissen (usch vad jag fuskar varje dag) och ja lite vardagsträning!


Dag 28 – Det här saknar jag

Jag saknar att må 100% bra.
I dagens läge mår jag kanske 95% bra.
Det är alltid något som fattas.
Som ni vet sedan tidigare mår inte Thommy alltid jätte bra utan lider av ångest, eller rättare sagt panikångest.
Jag hatar att se han må dåligt och självklart mår jag också dåligt av det. Men inte så dåligt som folk verkar tro.
Något jag har bestämt mig för är att inte ta över hans mående utan stötta honom så gott jag kan och då kan jag själv inte gå runt och må dpligt.
Men vi är påväg till att må 100% bra båda två =)

Jag saknar att kunna unna mig det där lilla extra. Fast nu ljuger jag. Jag kommer unna mig en klippning imorn. =)


Fast nästa gång unnar jag Freja en riktig frisörklippning!

Dag 27 – Min favoritplats

I vanlig ordning har jag varit slarvig. Eller rättare sagt, jobbat heeeela helgen. Så det har inte blivit av.
Men jag kör ett rejs =)

Min favoritplats.
Jag har inget speciell favvi sådär.
Men hemma med min familj och bara mysa. Men som jag skrev förut. Leksand. Där mår jag bra!
Annars beror det liksom på vem eller vilka jag är med.
Jag kan ha min favoritplats hemma hos Jessica när vi har sådär otroligt trevligt över fem glas vin =)
Eller en frukost på IKEA med Camilla och snacka en massa skit.
Hemma hos mamma och pappa eller hos farmor Ingrid.

Nej hemma i soffan med en mysFrejjsa på armen och en Thommy i andra änden av soffan. Där är nog min favvo.




RSS 2.0