Missbruk

Jag har tänkt på en sak.
Pluggar ju till undersköterska. Och inriktningen jag valt är missbruk och kriminalvård.
Innan jag började plugga så kunde jag tycka att alla missbrukare var äckliga. Men det var för man hade en speciell bild, en bild som jag tror de flesta får upp i huvudet. En utav dessa A-lagare nere på stan som har någon form av blandmissbruk. De tar vad de får tag i eller får i bästa fall.
Men efter jag studerat ett tag och fått mer insikt öppnade man ögonen lite mer och förstod att det finns runt omkring oss, det är inte dessa personer på bänken som är värst. Nej nej, det kan vara en ung kille eller tjej som åker samma buss som dig. Eller någon på ditt jobb eller liknande. Men dessa har inte sjunkit så lågt att det syns på dem. Och de kanske inte missbrukar så tunga droger att de tynar bort som vissa faktiskt gör. Eller kliar sönder sig i både ansikte och kropp.

När jag nu gått både praktik inom socialpsykiatri, läst både psykiatri och socialpsykiatri och läser socialt behandlingsarbete just nu så ser man vad vi gör mot dem. hjälper dem. Och det faktiskt är vanligare än vad man tror.
Man möter en människa genom praktiken som ska ha lite social samvaro och läser att den faktiskt har ett missbruk och man kommer dit och märker ingenting. Sjukt egentligen hur det inte syns. För det är ju vad man tror. Att det nästan står skrivet i pannan på dem. "Hej jag missbrukar amfetamin och ibland kanske lite cocain"... Nej så uppenbart är det faktiskt inte. Alkoholmissbruk kan man iaf sniffa sig till. För alkohol luktar när du druckit det. Eller hur?

Nej åter till vad jag faktiskt ville skriva om. Det är vad vi gör för att hjälpa dessa människor. Vi gör mycket, även om det inte syns. De får hjälp med avvänjing, hjälp, samtal, sysselsättning osv. Hur mycket som helst. De kan även bli intagna tvångsmässigt. Men det är aldrig lätt att hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. Tråkigt nog. Och när de väl blivit intagna genom tvång får de inte hållas kvar längre än ett halvår mot sin vilja. Om de fortfarande inte mår bra efter det händer det ofta att de återgår till deras normala som då är med droger osv. Vissa vill bli inskrivna och fortsätta behandling.

Jag tycker det är bra att denna hjälp finns. För ungefär ett år sen trodde jag inte vi gjorde ett skit!

Lite funderingar

Ja lite funderingar såhär på morgonkvisten.
Folk förändras, både positivt och negativt.
Det här är väldigt svårt att acceptera ibland.
Vissa får förändras fast de inte vill, kanske bli vuxen för tidigt eller råkar ut för en olycka som gör att de måste förändra sitt beteende. Ja ni kommer nog på fler saker om ni tänker efter.

Men man tänker inte på att man själv förändras i de flesta fallen. Tanken kanske slår dig och om sitter och finular på någon annan som förändrats.

Om någon i din närhet förändras till, i dina ögon, det sämre. Ni liksom går olika vägar. Ett tag kanske du enbart tycker att det är den andres fel. Men du har ändå valt den andra vägen.
När jag fick min lilla Frejjsa så försvann många, de antog att jag skulle bli en annan människa, att jag inte skulle ha tid eller liknande. Jag har aldrig känt mig fastlåst för att jag har barn. Freja följer mer än gärna med och om jag vill roa mig utan henne har jag en underbar gubbe hemma som tar henne eller så har vi familjen som ställer upp.

Nej det jag egentligen vill ha sagt är att innan du sitter och gnäller på att någon förändrats. Tänk på hur du själv är. Om du förändrats något, till det bättre eller sämre?

Jag vet själv att jag setat och gnällt över att någon bara lämnat mig. Men sen tänkt lite extra på det efter jag pratat med en annan om det. Att vi har faktiskt bara gått olika vägar här i livet. Förhoppningsvis så möts våra vägar snart igen. För visst får man hoppas på det?

Dag 3



Sista dagen bestod av bus, bad, mat och städning. Allt gick sakta och behagligt. Ingen stress här inte! Solen kikade till och med fram så det var ett stort plus. Lyckades dock kliva rakt på en jordgeting som stack mig mitt i hålfoten och fy fan vad ont det gjorde! Galet ont! Blev stucken av en geting förra året och har väl varit lite för kaxig sen dess för det gjorde inte alls ont. Men det här! Idag är foten helt återställd, tog ett tag.


 



Dag 2

Dag två innehöll Leksand Sommarland, bus, skratt och god god grillad mat.
Freja mitt hjärta fick köra en båt alldeles själv och det syns på bilden hur mallig och glad hon är över det, älskade barn!
Jag, Jessica och Savannah åkte hoppbåten och vi alla åkte pariserhjulet. Nej det var en fantastisk dag, men hade velat ha mer sol!



     



     





Okej jag ljög

Ni får resten utav dagarna imorgon (läs ikväll)
Blev helt toktrött och orkar inte göra någonting i onödan......

Dag 1

Vi intog bilen. Fylld med packning och mat. Barnen där bak och vi vuxna där framme. Första och enda stoppet vi gjorde var i Avesta. Tjejerna fick lite frukt och vi tittade på jätte hästen!

Sen bar det av raka vägen till Siljansnäs camping där vi skulle bo över helgen. Otroligt mysig och fin camping! Rekomenderas varmt till den som vill till leksand. Billigt och fint!

     



     

     



 


Ja då var jag här igen då =)

Tänkte ge er tre inlägg till. Ett för varje dag vi var i Leksand. Jag, Freja, Jessica och Savannah. En otroligt mysig minisemester med mycket skratt.

Nu blir det jobb inatt och imorgonnatt. Ledigt två dagar sen kommer helgen som är fylld med jobb och födelsedagsfirande. Älskade pappa blir 60 år!
Sen jobbas det en hel vecka på raken! Galet!!!


Och här sitter jag

Och där sitter du.
Ibland går klockan så förbannat sakta.
Igår hade jag inte ens funderat på vad jag ska göra vid denna tid. För fram till typ tre har jag alltid haft något att göra. Plugga, snoka, greja och dona. Men nudå?
Plugget är klart. Har inget mer där förrän om två veckor. Har dock börjat lite redan ikväll men tappade suget, lite lugnt ska man väl ha ibland?
Snoka, har jag redan gjort och kommer inte på någon mer att snoka runt hos. Ge mig lite tips.

Äta.... Redan gjort. Och kan inte äta igen redan nu. Mätt i magen. Och då blir jag bara ännu tröttare.
Vill inte öppna min energidryck heller, den brukar jag dricka vid två tre snåret för att palla de sista timmarna.
Om jag visste att jag vaknade av minsta lilla skulle jag blunda ett tag. Men hur pinsamt är inte det om man inte vaknar? Ska personen ta hand om mig helt plötsligt? hahah.. Nej nej det går inte för sig.

Nu börjar how i met your mother. Alltså har jag något att göra typ en halvtimme! Vink vink så länge

Natt 2 av 2.

Fy bubblan i helskotta vad trött jag är.
Men! Bara 9 timmar kvar, sen får jag hem och sova.

Har en underbar familj smo ställer upp och tar laalii nu när dagis har stängt.
Efter denna natt är jag ledig 1½ vecka. Längtar som en tok till Leksand! Dit svoschar vi nästa helg. Jag, Jessica och två fina små flickor.

Och inte fasiken blir jag piggare

Ätit upp nästan all mat, har en halv baguette och lite potatissallad kvar.
Druckit massor med vatten och en halv energi dryck. Men inte sjutton blir jag piggare för det.
Kom igen gud.. Ge mig lite energi. Fram till tio idag iaf. Det är typ sex timmar dit. Då kan jag bli trött.
Måste kirra denna natt och provet som är om några timmar. GALET kommer allt sluta. Känns det som.
Borde skjuta upp provet. Men måste ändå ta mig till skolan för att få ett jävla papper ifyllt. För CSN inte litar på en när man söker studiemedel fast skolan fyllt i två tre papper innan. Blir så jädrans less.

Men om jag har tur får jag utbetalningen som jag ska ha om någon vecka. Förhoppningsvis. Fy bubblan för csn och skolan!

Just det ja!
Nästa vecka åker jag, Freja, Jessica och Savannah till Leksand! Blev att hyra stuga istället för att bo där vi brukar. Och det är alltså min brors frus mammas stuga. Helt guldvärt ställe. Men ska försöka åka upp dit senare, med Thommy och Frejjsebus. Bara vara några dagar. Det tror jag vi alla tre behöver. Gud det måste jag prata med Thommy om när jag kommer hem, efter jag sovit och sen vaknat till liv. Kan ni påminna mig om det?

Prata med gubben om Leksand, boka in en helg så jag kan ringa och prata med Kerstin om det.... Reminder......

Vid denna tid på dygnet är inte många vakna. Sitter och kikar lite på fejjan, inte en kotte att prata med där heller. Surt, nån kan väl hålla sig vaken för att hålla mig vaken?

Natt 1 av 2

Känner redan nu att denna natt kommer bli förbannat lång. Är för trött för tidigt. Om jag känt denna trötthet typ klockan tre halv fyra hade det varit lugnt för då kan man räkna ner på ett annat sätt än vad jag kan nu.
Har ju för sjutton hela sex timmar kvar innan jag får kila hemmåt.

Idag blev det en snabbvisit till Eskilstuna. Thommy och Kim ville kika i nån vapenaffär, men det visade sig att det stängde igen för flera år sen. Dock inte enligt hemsidan som fortfarande var uppe och rullade. hehe. Så det blev en kvar i e-tuna för att sen rulla hemåt igen.

Imorn har jag prov, Socialpsykiatri. Sen är jag helt klar med den kursen. På insändningsuppgifterna fick jag omdöme 2 och 1. Helt okej. Bara jag presterar tillräckligt bra på provet imorn så jag kammar hem minst ett VG. Annars blir jag besviken på mig själv. Kanske dumt att ta provet dagen efter man jobbat natt. Men what the häck! I värsta fall får jag ta en del muntligt så jag kommer upp i det betyg jag vill ha. Hoppas jag.......

Känner att det kan vara bra att plugga lite till, men jag är ingen läsare. Jag kan inte sitta och stäckläsa eller skumma en bok och sen kunna det som vissa andra kan. Jag skriver, skriver som en idiot. Nu har jag svarat på alla insändningsuppgifter och sen skrivit ner alla rubriker som finns i boken och såklart läser man lite samtidigt.
Den här kursen känns lätt och jag hoppas den är det också.

Ätit har jag gjort men skulle vilja käka igen. Det som får mig att inte somna :D Men kan ju inte sitta och äta hela tiden........

Varför?

Varför ska allt gott ta slut samtidigt?
Eller allt gott kanske jag inte ska skriva.
Mitt kvällsmums är som sagt popcorn, jag kan äta hur mycket som helst.
En påse nästan varje kväll går åt. Och ikväll är de slut! Inte har jag tänkt på att köpa heller. Varför har jag inte gjort det? Vet att det kommer ta typ fyra fem dagar innan jag kommer på när jag står där i affären att popcorna är slut. Borde skriva en stor lapp. För nu går jag där och rycker i kyskåpsdörren konstant. Galet knasigt.

Imorn blir det en tur till Eskilstuna med familjen och Kim. Gubbarna ville kolla i nån vapenaffär och ville att vi flickor skulle följa med och det kan vi välleh!
Sen på kvällen blir det nattjobb för hela slanten.

Nej nu ska jag fortsätta proppa det här konstiga godiset jag och Camilla köpte i Ullared när vi var där. Nån gång måste det ju ta slut!

Power Big Meet

Ja då var denna superhärliga helg slut för detta år.
Det är helt sjukt hur fort den faktiskt tar slut. Igår var hela stan full med fina bilar, raggare och folk som bara kikade. Idag var det helt tomt. Ihop plockade säckar med skräp och däckmärken efter bilar var det enda som avslöjade att något hänt dagen innan.
Nej power meet är något speciellt. Tycker om denna helg så grymt mycket.
Denna folkfest det faktiskt blir.

Alla är glad och många är fulla. Andra sitter och kikar, pratar, skrattar och allt som hör till. Ja ni som inte varit här på power meet har faktiskt missat något.

I fredags var min barnlediga kväll. Jag och Jessica satt och snackade oss igenom kvällen. Båda var trötta efter jobb och härligheter under hela dagen. Men för en gångsskull var vi helt synkade. haha. Annars brukar alltid någon vilja åka hem föra den andra. Okej. Jag brukar alltid vilja åka hem först och Jessica vill parta vidare tills morgonen kikar fram.

Igår var min barnkväll och vi tryckte in oss i moffas fina jajjabiiil och körde några varv. Hade riktigt trevligt hela dagen och kvällen faktiskt =) Dock togs inte ett enda kort... Dåligt av mig.

Nästa uppdatering blir absolut senast på onsdag när jag jobbar igen.
Ha det fint tills dess!

Jag döööör!

Jag måste erkänna att jag är väldigt lättroad. Speciellt när jag är trött som en idiot och vet att jag inte kommer få många timmars sömn när jag kommer hem.
Letade efter något roligt att läsa. Och vilken sida hamnar jag på?
Om inte tjuvlyssnat.se
Hur klockren sida är det inte?
Det jobbigaste med allt är att jag inte kan skratta högt utan får sitta här och fnissa så tyst det bara går och helt idiotiska saker. Fy fan vad kul!!!

Den som kom på att starta upp denna sida skulle jag vilja ge en kram. Han/Hon kan till och med få en puss på kinden! Och en ask choklad, blommor om personen vill det.

Jag vet inte riktigt vilken som är roligast, barn, fyllon eller fjortisar. För alla är så smarta/korkade på sitt egna lilla vis. Nej all hyllning till tjuvlyssnat! Finns det mer såna här roliga sidor?! Ge mig! Det var länge sen jag var in på den här sidan och jag hatar mig själv för det. Detta kommer bli som en drog för mig... hahahahahaha

Nej fy jag behöver sova!

Fem tjejer ~15 diskuterar dans när en tjej avbryter.
Tjej 1: Men alltså fatta vad mycket Donken skulle tjäna om de gjorde en "El maco Fiesta", fast la i lite sömnmedel och döpte om det till "El maco Siesta'"! Eller hur?
Tjej 2: Alltså…
Tjej 1: Eller?
Alla blir tysta

En tanke......

Satt här på golvet med skolböckerna i högsta hugg. Tvn står på och visar nån form av CSI tror jag.
Men kom och tänka på det där med barn och mammor.
Det finns säkert nån där ute som tycker att jag är en värdelös mamma som gör allt fel och inte kan uppfostra mitt barn. Jag vet inte vem som tycker det men skulle veta vem det nu är och få höra åsikterna. haha. Men det är bara en tanke.

Tanken grundar sig på att jag själv faktiskt har såna tankar om vissa som har barn. För  så är läget. Det finns alltid nått eller någon man stör sig på. Det behöver inte ens vara någon man känner utan någon man kanske ser med jämna mellanrum, eller grannen kanske. Eller varför inte någon på dagis. Nej jag vet inte. Men det finns runt omkring oss. Alla har tankar om alla och så är det bara.

Jag stör mig på vissa som tror sig veta bäst och tror att det gör rätt hela tiden. Jag vet garanterat att jag inte alltid gör rätt. Men även om det är fel så anser jag att det är rätt för jag vill inte såra och skada mitt barn. Ibland måste man göra sitt barn besviket då de inte kan äta glass varje dag. Eller få den leksaken osv.
Barn måste få bli besvikna ibland för att kunna uppskatta denna lyckokänsla senare och på rätt ställe.

Nej håll hårt i era barn, gör dom besvikna ibland men inte för ofta. Ge dom en kram för mycket fast de puttar bort dig och pussa dom fast de kanske säga ajja bajja som min tös gör. Men dessa saker gör jag för att jag älskar henne. Och saknar henne, speciellt nu när jag vet att jag faktiskt inte kan gå in och tjuvkika på henne förrän om va 5 timmar.

suröga

Fläckar.... På speciella ställen

Bra jobbat Carolin. Här går jag runt med en jävla fläck.... Flottfläck. Eller flera flottfläckar. Fram på byxorna, mitt fram. Ja ni förstår vart. Hur lyckas man få fottfläckar där? Och nej inget sånt nu för så är inte läget heller. Tror dessutom inte att det ger flottfläckar.
Men det värsta av allt är att jag ser detta när jag är hemma. Men byter inte byxor. Fast jag vet att jag ska till jobbet. GAAH! Blir lite less på mig själv. Hur snyggt är det? Och hur luffig på en skala får man se ut när man jobbar?

Även om jag bara jobbar nattetid och det bara är en person som ser mig så ska väl den personen slippa se mig skitig! Ska väl vara glad att jag faktiskt inte ha nå hår på skallen för annars skulle jag gå runt med flottskalle också..... Bra jobbar Carolin......

Över till något annat. Ni som jobbar nätter. Vad brukar ni äta? Jag är en ätare. Äter när jag blir rastlös, äter när det inte finns något att göra, äter när jag tittar på tv eller sitter vid datorn. Ja äta är min grej. Och nu när man faktiskt sitter tio timmar per natt. Man kan ju inte trycka i sig en massa skit. Vafan ska jag äta?
Inatt har jag med mig små söta minitomater, atlåda bestående av pyttipanna och sen lite frukt.

För en sak jag ite vill är att börja bygga på mig en massa fläskiga kilon..... Det är väldigt dumt. Jag kanske ska lägga mig här på golvet och köra lite situps vajre natt?

Seg som bara jag kan bli

Nu känns det att man varit vaken alldeles för många timmar i sträck. Eller? Klev ur sängen 15.30 ungefär´, somnade 7.00. Så det är alltså 8.5 timmars sömn. Det är ju inte helt fel. Men man ska väl kanske inte hålla på och räkna efter och sådär. Kroppen och knoppen säger ofta ifrån när man går på sista burken.

Men det är ändå lite lättare nu än vad ja tyckte för nån timme sen. Nu börjar det även bli ljust ute och pippifåglarna kvittrar ute. Det gör det hela lite enklare =)

Längtar hem till min lilla tjej och gubbe. Blir hem å pussas med lilltjejen och sen dra sig till skolan. Härligt härligt.

Skola imorgon

Eller ska man säga idag? Klockan är ju faktiskt efter tolv. Känns som att detta kommer bli en lång dag. Kommer inte sova emellan jobb och skola utan tänker vända tillbaka dygnet på stört. Känns lite bra. Kommer få gå helt bombad imorgon men det är det värt. Istället för att ligga sömnlös en hel natt för man sovit för mycket på dagen. Ja ni hör ju vilket jäva problem jag har.

Sitter och skriver på insändningsuppgift två på socialpsykiatrin. Tycker jag skriver och skriver men hur många sidor har jag skrivit då?! EN! En jävla liten pytte sida. Och jag vet faktiskt inte vad jag mer ska skriva. Tycker jag har fått med det viktiga och även lite egna tankar. Om jag väl sätter igång och ordbajsar så vet jag att det blir alldeles för många sidor och det viktiga i det hela kommer luddas ut för mycket. Inte okej.
Fick VG på insändningsuppgiften  jag gjorde igårnatt. Känns riktigt bra. Iaf eftersom man varit borta från skolan så länge. Jobbade in en kurs så fick tre veckor ledigt innan praktiken. Sen då praktik fyra veckor. Så sju veckor utan plugg. Rätt skönt, men skulle ha varit skönare å ha det så nu. Så man får lite sommarsemester

Men jag får se det ur en annan synvinkel. Jag får faktiskt semester. Jag jobbar natt, kan plugga under tiden. Får då hela dagar lediga. Eftersom jag gjort två insändningsuppgifter nu så är jag ledig till nästa vecka då jag har provet. Mohahaha.

Nej försöka ordbajsa lite mer på denna insändningsuppgift.

Natt nummer två.

Sovit som en gud idag. Kändes faktiskt lite knäppt att sätta sig i bilen imorse och tuta hemmåt när man visste att alla andra som var ute och körde skulle till jobbet ;) Själv skulle man krypa ner i sängen, brevid lilltösen och mysa lite innan hon skulle till dagis. Hoppas hon är lika mysig imorgon.

Detta är då min sista natt denna vecka. Nästa vecka har jag två till. Sen ledig mer än en vecka. Härlisch!
Men ska nog kunna klämma in något inlägg här och där. Ni ska ju ha nånting att läsa. Eller hur? ;)

Igår natt skrev jag en insändningsuppgift i socialpsykiatri. Om ni vill läsa någon kurs och intresserar er av människan se då till att ni läser iaf psykologi, psykiatri och socialpsykiarti. För fy fasiken vad intressant det är.

Under tiden jag hade min praktik på stödgruppen öst här i Västerås måste jag säga att mina ögon öppnades. Visst att man faktiskt lever det liv man gör och har psykisk ohälsa och hälsa runt omkring sig så var det här något specielly.. Vet ni hur många sjuka vi faktiskt har omkring oss? Och vad vi gör för dem? Jag kan tänka mig att en del tappas mellan stolarna och man inte riktigt vet vad man ska göra med just dem. Men de som fått hjälp, men stödservice, hjälp med städning eller kanske bussträning? Att vi faktiskt har sysselsättningar menade enbart för dem. Och då menar jag inte Samhall eller liknande. Utan andra ställen där de får hjälp att göra något utan att känna sig pressande, något som de tycker är kul. Nej jag måste erkänna att det finns människor i denna värld som bryr sig mer än vad man tror!


Bildbomb

Frejas två års dag i bilder!

     



     



     




Vargtimmarna

Har ni någonsin hört talas om vargtimmarna? De är mellan 3 och 5 på morgonen ungefär. Vissa kallar de även för spöktimmarna. Det är alltså då det spökar och inte klockan tolv. Om ni ska ut å leta spöken någon dag tänkte jag.

Har nu setat här i ca 6 timmar. Min bak och rygg är lite öm men det får man ta. Funderar faktiskt på att sträcka ut mig på golvet. Undrar bara hur det skulle se ut om någon såg mig. haha.. Snyggt som bara den!


På tal om något helt annat. Tror nog jag tagit upp denna sak här på bloggen förut och det gäller mitt hår. Jag har ju velat ta bort det. Raka av det, bara sådär. För att få ut friskt och fint hår igen. Men att jag hade en karl som inte riktigt gick med på det. Nu har jag gjort mig av med karln. Nej skämt och sido. Jag har då lyckats övertala honom efter att jag färgat håret galet fel så det skimrade grönt. Ganska osexigt om jag får säga det själv.



Nu jäklar ska det komma ut friskt och fint hår! Och därmed basta.

Lyckats knåpa ihop en insändningsuppgift i socialpsykiatri, mailat mitt försäkringsbolag, ätit typ tusen gånger och nu är all mat slut (hur ska jag klara mig de sista timmarna?!) och bara setat och sett dum ut.
Man hinner rätt mycket på några timmar och när man är fast såhär.

Jag tänkte att om nån timme slänger jag upp en bildbomb från Frejas kalas. Tyvärr saknas det bilder från att farmor och co var hos oss. Inte lagt över bilderna från kameran.

Ha det fint så länge =)

Hej och välkommen!

Ja nu har då min alldeles egna nattblogg öppnat. Har inte jobbat några nätter innan och därför har inget skrivits.
Jag kan inte garantera att det blir mer än två inlägg per natt men ska försöka lite mer. Så ni dagmänniskor har lite läsning framför er när ni har tråkigt.

Sitter då här i en mjuk och skön fåtölj, kikar på Falk och käkar paprika. Hungrig människa som jag är kommer jag äta mig igenom dessa nätter. Och tänkte för att jag inte ska klättra fort upp för tjockistrappan så får det bli sallad och sånt mumsigt!

Sommar har kommit och den verkar ha vänt lika fort eftersom det bara är jävligt kallt ute.
Men nog om det nu.

Min lilla tös fyllde två för någon vecka sen, 15 juni rättare sagt. Herregud vad fort det går! Och vad mycket barn hon blivit helt plötsligt, inte nån liten bebis minsann.
Dagen till ära var det ballonger gott att äta och massor med paket. Tror hon inte glömt en enda grej utan leker med allt hela tiden. Hihi.


Ballongerna var väldigt viktiga också!
Snurra runt runt med dessa omkring sig. haha.

Annars då?
Jo skola skola. Inte så mycket mer faktiskt.

Hej så länge!

RSS 2.0